fatma nudiye yalcı

    boş zamanlarını değil tüm ömürünü devrime adamış büyük insan. hıkmet kıvılcımlı ile kader arkadaşı, yoldaşı. sosyete ve teknik adlı kitabın yazarı.
    1937 donanma davasında 10 yıl hapis yatan, işkence gören ,soruşturmalara uğrayan ama asla davasını bırakmayan aynı zamanda istanbul'un zengin ailelerinden birinin kızı. onun yerinde olanlar şimdi pırlanta broşlarını torunlarına bırakıp toprağa gömülmüşken, o fikirleriyle, öncülüğüyle aramızda. hem de erkek egemen düzen tarafından görmezden gelinip 37 yıl boyunca tek bir anması bile yapılmamışken de dimdik ayakta durabilen.
    (28.08.2006 21:52)

barışa rock

    savundukları açısından desteklenilesi ama pratik olarak incelendiğinde pek çok yönden eleştirilesi bir festival. gelen insanların savaşa karşı olmaktan ne anladıkları tam bir muamma.
    (28.08.2006 16:30)

8 mart dünya kadınlar günü

    her yıl karma mı yoksa sadece kadınlarca mı kutlanacağı aylarca tartışılan, bu nedenle son iki yıldır iki yada üç farklı kutlama yapılan gün. burada ki önemli ayrımlardan bir diğeride dünya emekçi kadınlar günü mü yoksa dünya kadınlar günü mü tanımlamasıdır. eğer sınıfsal sömürü dışında patriarkal bir sömürüden de bahsediyorsak sadece kadınlar tarafından örgütlenmesinin yapılmasını ve alanlarda yine sadece kadınların katıldığı bir kutlama yapılması gerekiyor. *
    (28.08.2006 09:18)

liverpool

    geçen yıl beleş bilet bulup gittiğim şampiyonlar ligi maçında kendimi milan taraftarlarının arasında bulmuştum.on binlerce liverpool taraftarı yedikleri 3 gole rağmen 1 sn susmadan you will never walk alone
    tezahuratını yaptı. maçsonunda zafer onlarındı. bir maçın büyüsü olacağını aklıma bile getirmezdim. o gece muhteşemdi..
    (25.08.2006 20:26)

maria callas

    ünlü armatör onasis'e duyduğu derin aşkla ama öncesinde sesiyle tanınan,onansis'in kendisini terketmesi sonunda bunalıma giren bir dönem sesini kaybeden,yaşamını ruhsal bunalımlar içinde sona erdiren muhteşem sesli kadın..
    (25.08.2006 18:09)

goran bregovic

    Emir Kustirica'nın çingeneler Zamanı adlı filmindeki sürrelist ölüm sahnesinde çalan Ederlezi eseri muhteşemdir. Ayrıca ciao bella'yı bir de ondan dinleyin..
    (25.08.2006 18:02)

kürtaj

    kadının kendi bedeni üzerinde hak sahibi olmasında en çok söz söylenilen durumdur. istek dışıdır, yanlışlıktır, hatadır her ne sebep ile olursa olsun kadınlar kendi bedenlerinde tümden söz hakkına sahiptir. zavallı subyan tanımlamaları gerçekten uzaktır. var olanları kurtarmak kanımca daha makbul ve insani olandır.
    (25.08.2006 17:40)

liselim

    80 sonrasının tek tipleştirici ortamında, yine bir şantör eşliğinde tek enstrumanla söylenilen, içi boş sözlerle dolu, hiçbir alt yapının doldurmayacağı çirkinlikteki taverna müziği akımının 2000 'lere uzanmış şarkılarından biri..çekilir dert değil..
    (25.08.2006 14:44)

metrocity

    topluma ne türden bir yararı olabilir diye düşündüğüm ama bir türlü cevap bulamadığım, benzerlerinden hiçbir farkı olmayan( mantık hep aynı), istanbul'un her yanını sarmakta olan korkunçyerlerden biri..
    (25.08.2006 14:23)

akmerkez

    zamanında biricik okulumuzun top sahası yerine yapılan, mimar ve mühendislerin yapımına asla onay vermediği ( gökdelen yapımını kim onaylar ki), insanların neden gibip kendilerini kapatma hissi duyduklarını asla anayamadığım, otobüse yetişeceğim diye kestirme yol olarak kullırken kapını darman duman ettiğim, dava açacağım yerde bir de sorguya alındığım, göz kirliliği..modern insan külliyelerinden sadece biri..
    (25.08.2006 14:12)

ihsan oktay anar

    puslu kıtalar atlası hariç ki en güzel odur derler *tüm kitaplarını okuduğum, her seferinde beni inanılmaz şaşırtan, bir insan bunları nasıl yazar dedirten , tüm yazdıklarını sanki bire bir görmüş, o zamanları yaşamış gibi inanılmaz iyi tarifleyen sanatçı, yazar. engin deniz..
    (25.08.2006 13:57)

sokak çocukları

    tiner çeken, inşaat köşlerinde yatan, otobüs duraklarına,bankamatiklere sığınan görünce çok üzüldüğümüz ama herhangi bir falsolarında idamdan çekinmeyeceğimiz, insan olarak bile görmeyecek kadar gereksiz buluduğumuz, sadece birini öldürdüklerinde ya da yaraladıklarında aklımıza gelen, bir ah çekip yorum yapıp vicdanımızı rahatlatmanın huzurunda bir daha hatırlamayacağımız çocuklar..bizim çocuklarımız..
    (25.08.2006 12:50)

sayfa: 1...-40-41-42

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.